Costa Brava voor een prima strandvakantie in Spanje

Costa Brava kaart
De Costa Brava (vertaald de wilde kust) kenmerkt zich door de traditionele zeilschepen, een bijzonder gevaarlijke wind en de rotsachtige en ruige kustlijn. Zeilers moeten nog steeds voorzichtig zijn. De vakantieganger geniet echter vooral van de gevarieerde kliffen en pittoreske baaien.
De Costa Brava zie kaart, strekt zich uit van Portbou naar Lloret de Mar en biedt de reiziger diverse recreatieve activiteiten en vakantie vormen. In de voormalige vissersdorpjes heerst een levendige sfeer, met een vooral bij jongeren geliefd nachtleven. Verder naar het zuiden zijn er veel mooie kustplaatsen te verkennen, waarvan sommige al toeristisch sterk zijn ontwikkeld, er zijn echter ook nog steeds rustige plaatsen. Platja d'Aro heeft een groot scala aan winkels en veel vrijetijdsmogelijkheden. De winkels zijn tot laat in de avond geopend tot kort voordat het bruisende nachtleven begint in de vele disco's. Sant Feliu de Guíxols kent naast een verscheidenheid aan hotels, appartementen en een aantal sportfaciliteiten, ook een aantal bezienswaardigheden zoals: de gotische kerk met zijn Romaanse portaal Porta Ferrada.
De Costa Brava eindigt met de belangrijkste toeristische centra zoals: Tossa de Mar, Lloret de Mar en Blanes. Het merendeel van de toeristen komen hier om te genieten van het nachtleven. Zelfs in deze steden vindt u sporen van het verleden. De provinciehoofdstad Girona is tijdens uw bezoek aan Catalonië een bezoek waard. Girona wordt ook wel de stad van de vier rivieren genoemd (de Ter, de Güell, de Galligants en de Onyar) . De Onyar scheidt het oude en moderne deel van Girona van elkaar. In het moderne deel vindt u de Mercadal wijk, ook wel het grote banaire centrum, een wandeling door de oude stad is echter veel interessanter. Het kenmerkt zich door diverse bouwstijlen uit diverse tijdperken. De Arabische baden, een kathedraal uit de 12de Eeuw en de Joodse wijk, moet men zeker bekijken. In september vindt in Girona jaarlijks een festival plaats met oude auto's. Vier dagen lang duurt de kleurrijke historische optocht van deze auto's.Iets wat u zeker niet magmissen is het het Dali museum in Figueras, het museum werd in 1973 in zijn geboorteplaats geopend, u vindt er naast de prachtige werken van Salvador Dali ook werken van andere schilders. Het museum is indrukwekkend vanwege de uniciteit en neemt de kijker mee in een surrealistische wereld.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden