Asturië voor actieve vakantiegangers in Spanje

kaart Asturië
Asturië zie kaart, een natuurlijk paradijs voor actieve natuurliefhebbers. 

Asturië strekt zich uit over een klein gedeelte van de Cantabrische kust in Spanje en wordt ten westen en ten oosten begrensd door de rivieren de Eo en de Deva, zie kaart.


 In zuidelijke richting reikt Asturië tot aan de bergkammen van het Cantabrische gebergte. U zult verrast reageren op de verschillende landschappen, die telkens weer opduiken tussen de bergen. Indrukwekkend zijn de bergketens, de magische rivierdalen, de meer dan 300 km lange steile kusten, fijne zandstranden, beschutte baaien en kleine vissersdorpjes. De Picos de Europa een van de grote gebergtes van het Iberisch schiereiland, doorkruisen ook een deel van Asturië. Ze omsluiten het Centraal Massief en de moeilijk toegankelijke Naranjo de Bulnes met een hoogte van 2519 meter. 


De omliggende valleien zijn overwoekerd en groen, verspreid liggen de kleine dorpjes. De Picos de Europa ligt slechts een paar kilometer van de zee. Het contrast van de wijngaarden aan de voet van de berg en de eeuwige sneeuw op toppen is vaak schril. In het midden van Asturië vindt u de hoofdstad Oveido. Meer naar het noorden liggen de steden Gijon en Aviles, beide grote industriesteden. In de gehele regio vindt u betoverende meren als Calabazosa, Cerneriz of La Cueva en het meer van Enol.

 Een stop in een van de vele nationale parken moet u zeker maken, bijvoorbeeld in het Nationaal Park van Covadonga, in het natuurreservaat Reserva Natural del Cueto de Arbás of biologische bosreservaat Bosque de Muniellos. Asturië heeft alle kenmerken van een natuurlijk paradijs en is uitermate geliefd bij een ieder, die graag actief is in de vrije natuur. In de bergen kunt u bergbeklimmen beoefenen, bergwandelen, een tocht maken per jeep of ter paard. De bergpassen van San Isidro en Pajares zijn uitermate geschikt om te skiën. In de vele rivieren, stuwmeren en meren is het vissen toegestaan, in het kalme water heeft u ook veel plezier in een kano. Overal langs de kust kunt u surfen, zeilen en duiken.
Tal van feesten en grote evenementen worden het gehele jaar gehouden, tijdens deze evenementen proberen de diverse steden hun culinaire specialiteiten naar voren te brengen. Kenmerkend voor de Asturische keuken is het gebruik van eerste kwaliteit producten en de eenvoudige bereiding. Neem bijvoorbeeld de traditionele bonen stoofpot (fabada), zeevruchten en vis uit de Cantabrische Zee en de vele handgemaakte kazen. De verfrissende cider (appelwijn) mag op tafel niet ontbreken.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden