Ibiza ongedwongen feesten

Ibiza Spanje
Ibiza Spanje één van de eilanden op de Balearen,  is niet alleen luid en feestvieren, Ibiza is ook hemels rustig. Bijvoorbeeld Portitxol, een kleine baai in het noorden van Ibiza. Tussen Cap Rubio en Punta de sa Creu, denk je dat je ver weg bent van elke beschaving. Wie de feestmijl in Ibiza stad, de geweldige bars, clubs en mega discotheken in het populaire Platja d’en Bossa niet gebruikt, vindt het perfecte alternatief in Portitxol, want vooral in het noorden en westen van het eiland tussen Portinatx en Sant Antoni de Portmany zijn er de afgelegen zwemmogelijkheden, waarvan elke vakantieganger droomt. Zo schoon als de zee rond Ibiza is zo schoon zijn de stranden die regelmatig worden bekroond met de prestigieuze "Blauwe Vlag van Europa". Bijna vergeten lijkt Cala Nova. Slechts een paar zeilers verdwalen hier, om zich culinair te laten verwennen in één van de visrestaurants. Geserveerd wordt „Guisat de Peix“, een typisch stoofpotje met vis, aardappelen en paprika's. Nergens op Ibiza kunt u traditioneler eten dan in Cala Nova.
Wat velen niet vermoeden, Ibiza is ook een ideaal gebied om te snorkelen of te duiken. Insiders houden van de zeestraat tussen Ibiza en Formentera, met zijn beschutte zeegrasvelden. Deze zeegrasvelden zijn uitermate belangrijk voor het het biologische evenwicht. Ook interessant is de onderwaterwereld van Illa de Tagomago in het oosten.  De flora en fauna is zeer divers, kleurrijk en nog intact. In totaal staat 40% van het eiland onder natuurbescherming en daarvan profiteren alle gasten op het eiland.
Enkele bezienswaardigen op Ibiza mag u niet missen o.a. Ibiza's oude stadskern Dalt Vila gebouwd in 1554. La Marina de oude haven, de verschillende grotten, de oudste en bestbewaarde ondergrondse graftombes Puig des Molins Nekropolis en de zoutvlaktes Las Salinas.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden