Gran Canaria meer dan een strandvakantie

Gran Canaria
Gran Canaria, weelderige vegetatie, eindeloze zandstranden en ruige bergen. Door zijn gevarieerde landschap, is het grootste van de Canarische eilanden ook wel bekend als het "kleine continent". En Gran Canaria is echt meer dan een toeristische attractie voor een geslaagde strandvakantie. Om de ware schoonheid en diversiteit van het eiland te ervaren moet u echter het strand verlaten en het binnenland van het vulkaaneiland intrekken. Hier raakt u onder de indruk van de snel wisselende landschappen. Hoge rotsen liggen naast groene landschappen, die de Europese, Amerikaanse of Afrikaanse vegetatie tonen. Woestijnachtige gebieden worden afgewisseld door vlaktes met dichte dennenbossen. Aan de kusten zijn er de witte stranden, in het binnenland kunt u de zwarte vulkanen aanschouwen, zij gaven de bergen hun opvallende vormen. Overal op Gran Canaria is de natuur gemakkelijk te bereiken, het eiland is dan ook een uitstekende bestemming voor wandel-en bergsport. Via uitgezette wandelpaden, kunt de natuur optimaal verkennen.
Niet minder populair is Playa del Ingles. Samen met Maspalomas en het minder bekende San Agustín is het één van de belangrijkste toeristische centra in Gran Canaria, zo niet in heel Spanje.
De lange zandduinen van de stranden worden voortdurend onderbroken door palmbomen, zodat het lijkt of u zich in een echte woestijn bevindt.
Alleen niet zo geïsoleerd, want langs de kust vindt u het complete aanbod op het gebied van restaurants, bars, nachtclubs en watersportmogelijkheden.
Wie op zoek is naar een beetje minder drukt, maar met een goede toeristische infrastructuur, vindt zijn thuis in Puerto Rico en Puerto de Morgán. Hier vindt u zowel een moderne jachthaven, de traditionele architectuur en de idyllische sfeer van een oud vissersdorp. Andere populaire stranden op Gran Canaria zijn Galdar met zijn bizarre kliffen, Playa de las Canteras, een fijn zandstrand in de buurt van de hoofdstad Las Palmas, Playa de las Nieves, dat zijn naam kreeg van de met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond en de Costa de Banaderos met zijn beschutte baaien. Deze unieke combinatie van strand idylle en de natuur maakt Gran Canaria tot een geliefde vakantie bestemmingen voor miljoenen bezoekers per jaar.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden