Cantabrië bergen en prachtige stranden

Cantabrië
Torenhoge bergen en prachtige stranden in het Noord Spaanse Cantabrië. Sneeuwbedekte bergen, groene dalen en kronkelende rivieren, strandleven en plattelandscultuur, zo presenteert zich de autonome regio Cantabrië aan haar bezoekers. De Noord Spaanse provincie is verdeeld in twee totaal verschillende ogende landschappen. De hoge bergketens, de Picos de Europa, dit gebied is moeilijk toegangbaar.



De kustregio beschikt daarentegen over een goede toeristische infrastructuur en prachtige stranden, het is daarnaast veel dichter bevolkt dan het bergland.
Door de prachtige natuur werd een derde van Cantabrië onder natuurbescherming geplaatst. In de natuurparken van Cabárcena, Saja of in de moerassen van Santona, leeft een groot aantal beschermde en gedeeltelijk bedreigde diersoorten zoals de bruine beer, wolven en elanden. Bij de meren in de regio hebben veel watervogels hun toevlucht  gezocht. De fauna in deze gebieden, die zich uitstreken over vele duizenden hectare, is indrukwekkend. Alle parken beschikken over goede wandelpaden, op deze manier kunt u goed de natuur verkennen. Bovendien zijn er restaurants en inzichtelijk musea. In sommige gebieden is het gebruik van een auto verboden.
De schoonheid van de natuur is een van de belangrijke pijlers van het toerisme. Elk jaar neemt het aantal actieve vakantiegangers toe. Om een goed beeld te krijgen van de cultuur en de levensstijl, kunt u ook overnachten op een boerderij. Maar ook op het gebied van de cultuurhistorie is een bezoek aan Cantabrië de moeite waard. Verschillende stijlen zijn hier vertegenwoordigd. Te beginnen met de eenvoudige volks architectuur, met houten balkons en familiewapens tot de Arabische en Romeinse architectuur. Echter ook prachtige gotische en barokke gebouwen zijn te vinden in Cantabrië. Aan de kust liggen de pittoreske dorpjes, zoals Santillana del Mar, Laredo of Comillas, met oude binnensteden. Vooral Santillana is versierd met een Romaanse kerk uit de 7e Eeuw en vele adellijke huizen en torens. Als u nog verder terug wilt in de tijd, kunt u uw hart ophalen in de grotten van Altamira. In het kustgebied is ook de oude Sixtijnse Kapel gelegen. Vandaag de dag slechts mogen slechts een paar bezoekers de realistisch ogende grotschilderingen bewonderen. U moet hiervoor zelfs om schriftelijke toestemming vragen. 
De bergdorpen in Cantabrië kennen nog steeds een eigen sfeer. U vindt er kerken gebouwd uit rotsstenen, bezienswaardig is ook het klooster Santo Toribio de Liébana. Het gotische gebouw was tijdens de middeleeuwen een belangrijk cultureel centrum.
Cantabrië beschikt over een goed ontwikkeld wegennet, veel van de toeristische attracties liggen zeer dicht bijelkaar, daardoor is de provincie bijzonder interessant voor dagtochten.
Wie op zoek is naar pure ontspanning en tegelijkertijd iets wil doen voor zijn gezondheid, moet één van veertig minerale en thermale bronnen bezoeken. Daarbij het milde klimaat, het grote aanbod aan sportmogelijkheden, (voornamelijk aan de kust) maakt de regio Cantabrië tot een populaire vakantiebestemming. 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden